بلاگ

مانومتر چیست؟

مانومتر چیست؟

مانومتر (manometer) وسیله‌ای است که برای اندازه‌گیری فشار استفاده می‌شود. فشار نیروی وارد شده بر واحد سطح است و می‌تواند توسط مانومتر به صورت کمی اندازه‌گیری شود. مانومتر از یک یا چند مایع و یا گاز تشکیل شده است و به کمک این وسیله می توان اختلاف فشار بین دو نقطه را بدست آورد. در این مطلب به صورت ساده به این موضوع می پردازیم که مانومتر چیست و همچنین انواع مانومتر و کاربرد مانومتر را هم مورد بررسی قرار می دهیم.

مانومتر

” برای خرید جک هیدرولیک و اطلاع ار قیمت انواع آن کلیک کنید “

انواع مانومتر

مانومترها به طور کلی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

مانومتر ساده

در این نوع مانومتر، یک لوله شیشه ای U شکل از هر دو طرف باز است و با مقداری مایع (معمولاً جیوه یا آب) پر شده است. هنگامی که هر دو ساق لوله به اتمسفر وصل شود، فشار اتمسفر یک در هر دو لوله اثر می کند و ارتفاع جیوه در هر دو ستون برابر خواهد شد. هنگامی که یکی از ساق های لوله U شکل به مخزنی که می خواهیم فشار آن را اندازه گیری کنیم وصل می شود؛ فشار وارد بر یک ساق لوله با فشار اتمسفر وارد بر ساق دیگر مقابله می کند و در صورتی که فشار مخزن بیشتر از فشار اتمسفر باشد موجب پایین رفتن سطح جیوه در ساق متصل به مخزن و اگر هم فشار مخزن کمتر از فشاراتمسفر باشد موجب بالا رفتن سطح جیوه در ساق متصل به مخزن خواهد شد.

ادامه مطلب   ۵ مشکل رایج مقسم‌های هیدرولیک و راه‌حل آنها

مانومتر اختلاف فشار

این نوع مانومتر برای اندازه‌گیری اختلاف فشار بین دو نقطه استفاده می‌شود. در این نوع مانومتر، دو لوله شیشه ای U شکل از هر دو طرف باز است و با مقداری مایع (معمولاً جیوه یا آب) پر شده است. یک ساق از هر دو لوله به نقطه ای که فشار آن را می خواهیم اندازه گیری کنیم وصل می شود و ساق دیگر به یک نقطه مرجع وصل می شود. اختلاف فشار بین دو نقطه باعث می شود که سطح مایع در دو لوله به اندازه ای تغییر کند. با اندازه گیری این اختلاف ارتفاع می توان اختلاف فشار را محاسبه کرد.

مانومتر اختلاف فشار

” برای اطلاع از قیمت یونیت هیدرولیک با کارشناسان ما در تماس باشید “

کاربرد مانومتر در صنعت

  • اندازه گیری فشار گازها و مایعات
  • اندازه گیری فشار جو
  • اندازه گیری اختلاف فشار بین دو نقطه
  • اندازه گیری خلاء
  • کنترل فرآیندهای صنعتی

نکات خرید مانومتر

هنگام خرید مانومتر، باید به نکات زیر توجه کنید:

  • نوع مانومتر : مانومتر ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند: مانومتر های ساده و مانومتر های اختلاف فشار. نوع مانومتر مورد نیاز شما به کاربرد آن بستگی دارد.
  • محدوده اندازه گیری : مانومترها در محدوده های اندازه گیری مختلفی موجود هستند. محدوده اندازه گیری مانومتر به حداکثر فشاری که می تواند اندازه گیری کند اشاره دارد. هنگام خرید مانومتر، باید محدوده اندازه گیری مورد نیاز خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید فشار یک مخزن گاز را اندازه گیری کنید که فشار آن بین 0 تا 100 psi است، به یک مانومتر با محدوده اندازه گیری 0 تا 100 psi نیاز دارید.
  • دقت مانومتر : مانومترها در دقت های مختلفی موجود هستند. دقت مانومتر به میزان نزدیک بودن اندازه گیری آن به مقدار واقعی فشار اشاره دارد. هنگام خرید مانومتر، باید دقت مورد نیاز خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید فشار یک سیستم حساس را اندازه گیری کنید، به یک مانومتر با دقت بالا نیاز دارید.
  • جنس بدنه مانومتر : مانومترها از مواد مختلفی ساخته می شوند. جنس بدنه مانومتر به مقاومت آن در برابر خوردگی و ضربه بستگی دارد. هنگام خرید مانومتر، باید جنس بدنه مورد نیاز خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید مانومتر را در محیطی خورنده استفاده کنید، باید به دنبال مانومتری با بدنه از جنس استیل ضد زنگ باشید.
  • نوع اتصال مانومتر : مانومترها با انواع مختلفی از اتصالات موجود هستند. نوع اتصال مانومتر به نحوه اتصال آن به سیستم مورد نظر بستگی دارد. هنگام خرید مانومتر، باید نوع اتصال مورد نیاز خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، اگر می خواهید مانومتر را به یک سیستم لوله کشی وصل کنید، باید به دنبال مانومتری با اتصال NPT باشید.
ادامه مطلب   معرفی استانداردهای سیلندر هیدرولیک

کلام آخر

مانومترها ابزارهای مهمی هستند که در بسیاری از صنایع از جمله تجهیزات هیدرولیک و پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند. با استفاده از مانومتر می توان فشار را به صورت دقیق اندازه گیری کرد و این امر می تواند در ایمنی، کیفیت و کارایی فرآیندها نقش مهمی ایفا کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و راهنمایی جهت خرید دستگاه های هیدرولیک و پنوماتیک با کارشناسان نیوان در تماس باشید.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Solve : *
30 × 16 =