خرابی جک های پنوماتیک ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد.بطور معمول یکی از رایج ترین نوع خرابی جک هیدرولیک معمولاً مربوط به نشت باد و گیرپاژ کردن جک است. این آسیب عموماً به علت استفاده نکردن از واحد مراقبت صورت میگیرد.
بیشترین خرابی که ممکن است در جک هیدرولیک ایجاد شود، میتوان به نشتی دادن باد از سیلندر اشاره کرد.گاهی این نشتی ناچیز و کم به نظر میآید، اما همین نشتی کم میتواند منجر به افت فشار باد در سیلندر و کم شدن قدرت جک شود. گیرپاژ کردن جک خرابی دیگری است که ممکن است در مورد جک هیدرولیک به وجود آید؛ بهاین ترتیب جک در جای خود گیر میکند و دیگر با فشار باد باز و بسته نمیشود.
خرابی های رایج جک هیدرولیک
برای تشخیص خرابی ها و برطرف کردن معایب جک هیدرولیکی نیاز به انجام تست است. ازجمله تست هایی که روی جک های هیدرولیک انجام می شود می توان به تست فشار، تست دوام و تست خستگی اشاره کرد. برای انجام تست فشار، سیلندر را تحت فشار کاری به انتهای حد خود می رسانیم و با توجه به حساسیت کار جک هیدرولیک زمانی که لازم است جک تحت فشار باشد را اعمال می کنیم. بعد ازاتمام این زمان تمام اتصالات، پکینگ ها و جوش ها از تمامی جهات شامل ترک خوردگی، شکستگی و نشتی بررسی شود. سپس برای تست دوام و خستگی جک هیدرولیک، با توجه به حساسیت کار جک، تعداد نوسانات که جک به جلو رفته، تحت فشار قرار بگیرید و برگردد و تحت فشار قرار بگیرد اعمال می شود. در مرحله آخر باید مجددا تمام اتصالات، پکینگ ها و جوش ها مجددا چک شوند.
نشانه های خرابی |
دلایل به وجود آمدن خرابی |
گیرپاژ کردن |
فشار هیدرولیکی کم – خلا یا گیر افتادن هوا- تلرانس های بیرینگ بیش از حد سفت – آبند ها بیش از حد کیپ |
ترکیدن کاسه نمد |
افزایش فشار داخلی – تغیر شکل لوله سیلندر- سایش رزوه |
کاهش توان جک هیدرولیک |
نشت داخلی – نصب اشتباه والو- خرابی پمپ هیدرولیک |
نشت آب بند |
آلودگی روغن – وجود حباب هوا در روغن- فاصله نادرست فلز کاری |
خرابی پکینگ | دمای بالا پکینگ – خرابی قطعه در اثر کارکرد زیاد- نفوذ ذرات آلوده به روغن |
عدم حرکت جک هیدرولیک
دلایل زیادی می تواند منجر به عدم حرکت درست جک هیدرولیک باشد. این مشکل می تواند ناشی از ایراد در سیستم هیدرولیک باشد. کاهش قدرت و سرعت سیلندر موجب افت فشار شده و این احتمال وجود دارد که باعث توقف و عدم حرکت سیلندر در زیر بار شود.
برای رفع عیب سیستم های هیدرولیک باید اجزای اصلی سیستم شامل پمپ، شیر فشارشکن، فیلتر و شیر کنترل بررسی شده و سرویس شوند. اگر نشت روغن وجود داشته باشد، پکینگ سیلندر معیوب است و باید تعویض شود. همچنین این امکان وجود دارد که خراش در لوله سیلندر در بالا رفتن جک هیدرولیک اختلال ایجاد کرده باشد.
دلایل خرابی خرابی جک پنوماتیک
بهطور کلی از انواع علتهای خرابی جک هیدرولیک به شرح زیر است: نشتی فشاری ، ناکارآمدی سیستم تهویه یا خنککننده، گردوخاک زیاد، خشک شدن بیشازحد هوا، خرابی قطعات داخلی، فشار زیاد، استفاده نادرست یا سنگین و … است. که در زیر به توضیح موارد می پردازیم.
خرابی جکهای هیدرولیک ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. در اینجا چند دلیل اصلی برای خرابی جکهای هیدرولیک یا پنوماتیک ذکر میشود:
- نشتی فشاری: یکی از مشکلات شایع در جکهای هیدرولیک ، نشتی فشاری است. این نشتی ممکن است از درزها، یا قطعات دیگر سیستم ناشی شود که باعث کاهش فشار و عملکرد نامناسب جک میشود.
- خرابی قطعات داخلی: قطعات داخلی جک مانند سیلندرها، کارپیستونها، شیرها و ولوها ممکن است خراب شوند یا فرسوده شوند، که این موجب کاهش کارایی و عملکرد نامناسب جک میشود.
- استفاده نادرست یا سنگین: استفاده نادرست از جک، اعمال بار سنگین بیش از حد، یا استفاده از جک در شرایطی که آن مناسب نیست، میتواند به سرعت جک را خراب کند.
- ناهماهنگی یا عیب طراحی: گاهی اوقات خرابی جکها به علت ناهماهنگی در طراحی یا مواد استفاده شده در ساخت آنها رخ میدهد. این ممکن است شامل ضعف در سیستم سیل و روغنرسانی، عیوب در سیلندرها، و طراحی نامناسب شیرها و ولوها باشد.
- نوسانات و لرزشها: نوسانات و لرزشهای شدید میتوانند به طرز قابل توجهی عمر جکها را کاهش دهند و به تخریب آنها منجر شوند.
- ناکارآمدی سیستم تهویه یا خنککننده: در مواردی که جک در معرض دماهای بالا یا محیطهایی با تهویه نامناسب قرار میگیرد، ممکن است قطعات آن به دلیل گرمای بیش از حد آسیب ببینند و خراب شوند.
- خشک بودن بیش از حد هوا : در انواع جک هیدرولیک منظور از خشک بودن بیش از حد هوا در اصل به چرب نبودن هوای ورودی به سیستم اشاره میکند و در اینجا وجود آب باعث خشک شدن نخواهد شد. اگر هوای ورودی به دستگاه پنوماتیک چرب نباشد، در آینده سبب رویهم کار کردن قطعات به شکل خشک خواهد شد .
بطور کلی برای جلوگیری از خرابی جکهای هیدرولیک یا جک پنوماتیک، نگهداری منظم، استفاده صحیح، و اعمال بارهای متعادل و متناسب با ظرفیت آنها بسیار مهم است. همچنین، برنامه نگهداری و تعمیرات دورهای و مداوم نیز به سلامت این قطعات کمک می کند.
” قیمت شیر کنترل جریان هیدرولیک “
نکات مهم در تعمیر جک های هیدرولیک
- برای تعمیر جک هیدرولیک لوازم آب بندی جک باید تعویض شوند تا نسبت به کیفیت این لوازم اطمینان خاطر زیادی داشته باشید همچنین بهتر است کلیه لوازم آب بندی در طی سرویس های دوره ای تعویض گردد، ممکن است برخی از لوازم آب بندی سالم باشند ولی با تعویض آن و طولانی شدن زمان سرویس بعدی هزینه جبران شود.
- در هنگام عیب یابی و تعمیرات جک هیدرولیکی در ابتدای کار باید کلیه سطوح دمونتاژ شسته شود که از ورود آلودگیها به داخل جک خودداری کنید.
- در هنگام تعمیر جک هیدرولیک درون سیلندر باید از نظر صافی بررسی شود.هر نوع خراشیدگی بر روی سطوح مختلف این قطعه از بین برود.
- هر نوع زنگ زدگی در جک در هنگام تعمیر آن باید رفع شود چون باعث صدمه زدن به لوازم آب بندی در هنگام مونتاژ می شود.
- پیستون های متحرک باید همیشه در حالت جمع شده نگهداری شوند.
- در تعمیر جک هیدرولیک باید توجه داشته باشید که هرگز از روغنهای نامرغوب و از روغن ترمز استفاده نکنید چون باعث از بین رفتن پلمپ ها و آسیب دستگاه می شود.
- گود گیرهای جکها را باید در هربار سرویس دوره ای عوض کنید چون این قطعه باعث جلوگیری از خراشیدگی شفت جک ناشی از ورود ذرات جامد به سیلندرمی شود.
قیمت تعمیر جک هیدرولیک
نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، در نظر گرفتن هزینههای تعمیر جک هیدرولیک به هنگام بروز مشکلاتی شامل ورود هوا به داخل آن است. در صورتی که در همان مراحل ابتدایی به عیب یابی و رفع مشکل قطعه بپردازیم هزینههای کلی تعمیرات برای شما بسیار کم تمام میشوند چون امکان تعویض قطعه بسیار کم است؛ ولی اگر اهمیتی به تعمیر و سرویس دوره ای به موقع آن ندهید، ممکن است هزینهها برای شما افزایش زیادی دارند؛ پس در این شرایط به موقع اقدام کرده و از یک فرد با تجربه و متخصص بخواهید برای بررسی و تعمیر سیستم هیدرولیک شما اقدام کند.
شما می توانید جهت مشاوره عیب یابی سیلندر هیدرولیک همچنین خرید سیلندر هیدرولیک و خرید جک پنوماتیک با مناسب ترین قیمت با کارشناسان ما در نیوان صنعت تماس بگیرید.