سیلندر پنوماتیک (جک پنوماتیک)

جکهای پنوماتیک با بدنه فولادی (غیرآلومینیومی)

(مخصوص محیط های با حرارت بالا تا 210 درجه سلسیوس)

جک پنوماتیک یا سیلندر پنوماتیک، دسته ای از عملگر های پنوماتیک هستند که به منظور جابجایی و انتقال نیرو خطی مورد استفاده قرار می گیرند. پارامتر های مهم برای انتخاب جک پنوماتیک مشخص کردن طول کورس و قطر پیستون جک است.

سیلندر پنوماتیک (جک پنوماتیک) استاندارد به سبب فشارکاری پایین و تمایل به کاهش وزن آنها، تماما از آلیـاژهای آلومینیومی و با استفـاده از سیل کیت های معمولی ساختـه میشوند.

اما در محیط هایی با شرایط کاری سخت وحرارت بالا، آلیاژهای آلومینیوم موجود برای ساخت اجزای سیلندر از اطمینان کافی برخوردار نیست. همچنین انواع لوازم آببندی معمول و رایج که در سیلندرهای استاندارد بکار میروند، در چنین شرایط کاری دوام بسیار کمی داشته و به سرعت از بین میروند. لذا عمر این نوع سیلنـدرهای پنومـاتیک در محیـط های با درجه حرارت بالا  و خشن بسیـار کوتـاه بوده و علاوه بر تحمیـل هزینـه های گـزاف به جهت نیـاز به تعـویض و تعمیر مداوم آنها، دردسرهای فراوانی نیز برای تیم های تعمیرات و نگهداری بوجود می آورند.

برای حل مشکلات کارخانجات و صنایع در این زمینه، شرکت نیوان به طراحی،ساخت و جایگزینی انواع جکهای پنوماتیک با بدنه های فولادی و با استفاده از لوازم آببندی مخصوص مقاوم در برابر حرارت جهت استفاده درمحیطهای با شرایط کاری سخت و درجه حرارت تا 210 درجه سلسیوس اقدام نموده است.

با توجه به حفـظ عملکرد کیفی در بـازه زمانی طولانی و عدم نیـاز به تعـمیرات مداوم، این سیـلندرها صرفه اقتصادی بسیار بالاتری در قیاس با نمونه های معمولی داشته و سبب کاهش شدید هزینه های تعمیرات و نگهداری میگردند. به همین دلیل برای کاربرد درکـارخانجات فولاد، ذوب آهن، ریختـه گری وسایر صنایع کوره ای بسیار مناسب بوده و مورد استقبال بسیاری از این کارخانجات قرارگرفته اند.

کیـفیت و عمـلکرد مطـلوب این سیلندرها جایگـزینی آنها را با نمونه های خـارجی باتضمین کارکرد مشابه و طول عمر بسیار بالا امکانپذیر میسازد.

جک پنوماتیک

انواع جک پنوماتیک

جک های پنوماتیک در دسته عملگر های خطی پنوماتیک قرار می گیرند و این جک های خطی خود به دو گروه زیر تقسیم می شوند:

  • سیلندر های یک کاره یا یک طرفه
  • سیلندر های دو کاره یا دو طرفه

جک پنوماتیک یک طرفه

همانطور که از نام این سیلندر ها مشخص است، قادر به انجام کورس حرکتی خود از یک طرف هستند؛ به این ترتیب که هوای فشرده از یک جهت وارد شده و با ورود خود پیستون را به حرکت درمی آورد. هرگاه جریان هوای ورودی به سیلندر قطع شود، هوای داخل سیلندر به وسیله حرکت پیستون و میله پیستون به کمک فنر بازگرداننده، تخلیه شده و جک به حالت اولیه برمی گردد. معمولا طول کورس این نوع سیلندرها به علت داشتن فنر محدود بوده و تا 100 میلیمتر می باشد.

جک پنوماتیک دوکاره یا دو طرفه

نام این سیلندر ها گویای نحوه عملکرد آنها می باشد، به این معنا که قادرند هم در رفت و هم در برگشت میله پیستون کار انجام دهند، علاوه بر مورد ذکر شده تفاوت این سیلندر ها با سیلندر های یک کاره در این است که برگشت پیستون توسط فنر بازگرداننده نیست و همان هوای فشرده حرکت بازگشت را ایجاد می کند.

تنوع سیلندر‌ها در بازار بسیار زیاد است و در اندازه‌های مختلفی نیز تولید می‌شوند. با توجه به کارایی مد نظرتان باید به دنبال یک جک مناسب برای کسب و کار خود باشید. در خرید جک‌ها باید علاوه بر قیمت به کیفیت و استاندارد‌های آن نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید. برای آشنایی بیشتر در ادامه به طور کامل انواع جک و کاربرد‌های آن‌ها در صنایع را برایتان معرفی می‌کنیم.

سیلندر چهار میل

جک‌های چهار میل به دلیل قرار گرفتن ۴ میله در زاویه‌های مختلف آن به این نام شناخته شده‌اند. این چهار میله از جنس آلیاژ بسیار محکم فولاد هستند که به بستن دقیق و محکم درپوش کمک خواهند کرد. جنس این نوع از سیلندر از آلومینیوم است و بدنه بسیار مقاومی دارد.

ویژگی مهم این نوع از سیلندر این است که به صورت دو طرفه و یک طرفه ساخته می‌شود و به همین دلیل کارایی بالایی دارد. پروفیل به کار رفته در بدنه این نوع از جک به شکل استوانه مربعی شکل ساخته شده است. کاربرد این جک در ثابت کردن، هل دادن و نصب در صنایع خودرو‌سازی، بسته‌بندی و حمل و نقل است.

سیلندر قلمی

جک قلمی شبیه به یک استوانه باریک است که به همین دلیل با اسم‌های قلمی، مدادی و باریک شناخته می‌شود. بدنه جک قلمی از آلومینیوم ساخته شده است و در‌های دو طرف آن به راحتی قابل باز شدن و تعمیر است. کارایی جک پنوماتیک قلمی در دستگاه‌های کوچک و فشرده است. این سیلندر به دلیل وزن کم و اندازه کوچک کاربرد‌های خیلی بیشتری نسبت به بقیه جک‌ها از خود نشان می‌دهد. برخی از جک‌های قلمی دارای فنر برگشت، شفت در دو طرف و تنطیم کورس هستند. معمولاً فشار تا ۱ تا ۹ بار را تحمل می‌کنند و البته حداکثر فشار دریافتی تا ۱۴ بار نیز می‌رسد.

سیلندر کامپکت

سیلندر کامپکت با نام کورس کوتاه نیز در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از جک در فضا‌های مختلف حرکات مکانیکی خوبی از خود نشان می‌دهد. شباهت این نوع از جک به جک‌های چهار میل بسیار زیاد است و ظاهر یکسانی دارند.

تفاوت این دو نوع سیلندر در ضخامت آن‌ها است که جک کامپکت ضخامت بدنه خیلی کمتری نسبت به ۴ میل دارد. قطر این نوع از سیلندر می‌تواند بسیار متفاوت باشد و به طور میانگین حدود ۱۳ تا ۱۰۰ میلی‌متر است. دو نوع کامپکت یک طرفه و دو طرفه در بازار دیده می‌شود که نوع دو طرفه کاربرد بیشتری در جابه جایی هوا دارد.

سیلندر رادلس (بدون شافت)

جک‌های رادلس از جمله مهم‌ترین سیلندر‌های مورد استفاده در صنایع کشور هستند. تفاوت مهم این جک با بقیه این است که شافت در بدنه آن قرار نگرفته است. شافت برای حرکت دادن سیلندر استفاده می‌شود و در جک رادلس با کمک محور‌ها حرکت انجام می‌شود. در رادلس‌های دو طرفه هوا به کمک شلنگ وارد دستگاه شده از پورت‌های آن خارج می‌شود. کاربرد این نوع از جک برای جابه جا کردن قطعات مختلف که حرکت به سمت بالا یا عقب دارند، انجام می‌شود. طول کورس این نوع از جک به طور متوسط بین۱ تا ۸۵۰۰ میلی‌متر می‌تواند متفاوت باشد.

سیلندر اکچویتور خطی

اکچویتور به عنوان یک نوع سیندر شناخته می شود که به راحتی نیروی چرخشی را به نیروی خطی تبدیل می‌کند. قطر این وسیله در اندازه‌های مختلف متفاوت است اما به طور متوسط حدود ۸۰ میلی‌متر خواهد بود. منبعی که انرژی این دستگاه را تأمین می‌کند، فشار هوا است. جک اکچویتور خطی در کار‌های مختلفی مثل تعمیرات شیرآلات خانگی می‌تواند کاربرد خیلی خوبیداشته باشد. اکچویتور‌های پنوماتیک به دو دسته تقسیم می‌شوند که شامل اکچویتور پنوماتیک دیافراگمی و اکچویتور پنوماتیک پیستونی است.

جک با شفت چرخشی

سیلندر با شفت چرخشی پنوماتیک یک دستگاه هیدرولیکی است که برای تولید نیرو و انتقال آن تا یک محور چرخشی استفاده می‌شود. این سیلندر به وسیله هوا فشرده عمل می‌کند و توسط یک کمپرسور هوا به منظور فشرده‌سازی هوا کار می‌کند. شفت چرخشی در این سیلندر به عنوان رابط بین سیلندر و محرک استفاده می‌شود. این شفت به وسیله پنوماتیک، نیرو و قدرت اعمال می‌کند و در نتیجه باعث چرخش یک محور می‌شود. سیلندر با شفت چرخشی پنوماتیک در بسیاری از کار‌ها، از جمله در ماشین آلات صنعتی، رباتیک، خطوط تولید و… استفاده می‌شود.

علاوه بر این، این سیلندر‌ها معمولاً در وضعیت‌های مختلفی همچون بارگیری، تخلیه، ترمیم و تنظیم قدرت کارایی بسیار خوبی دارند. به طور کلی، سیلندر با شفت چرخشی پنوماتیک به عنوان یک دستگاه پنوماتیکی است که با استفاده از هوا فشرده، نیرو و قدرت را به یک شفت چرخشی می‌رساند. این سیلندر همچنین در صنایعی مانند تراشکاری، فرزکاری و سایر فعالیت‌های مکانیکی بسیار کاربرد دارد.

مزایای جک پنوماتیک

با توجه به اینکه سیستم های پنوماتیک با هوای فشرده کار می کنند، سیستم هایی بسیار پاک و بدون آلودگی هستند و از این جهت محبوبیت بسیاری در کارخانه هایی چون صنایع تولید دارو، صنایع غذایی و هر نوع صنعتی که حساسیت زیادی برای تمیز بودن دارند، هستند. قیمت سیلندر پنوماتیک برای بسیاری از کاربران مقرون به صرفه است.

قیمت جک پنوماتیک

شما مشتریان گرامی می توانید جهت خرید جک پنوماتیک، محصول خود را با کورس ها و سایزهای مختلف در وبسایت نیوان جستجو نمایید و پس از مطالعه مشخصات فنی جک پنوماتیک مورد نظر خود را از میان برندهای معتبر انتخاب و خرید نمایید. نیوان صنعت به عنوان عرضه کننده جک های پنوماتیک از برند های معتبر، خدماتی نوین و متمایز را به مشتریان خود ارائه می دهد.

در پایان با توجه به معرفی جک‌ها می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. کاربرد سیلندر‌های پنوماتیک تنها به موارد گفته شده خلاصه نمی‌شود و در قسمت‌های مختلف استفاده می‌شوند. به عنوان مثال در درب‌های بزرگ مثل مینی بوس‌های قدیمی جک‌های به کار رفته به خوبی قابل مشاهده هستند. مزیت بزرگ این جک‌ها به صرفه بودن آن هاست و هیچ گونه آلودگی در محیط زیست به وجود نخواهند آورد. نگهداری از این نوع جک‌ها در ماندگاری و طول عمرشان بسیار مهم است.

چک پنوماتیک
انواع سیلندر پنوماتیک نیوان